shiatsu

Shiatsu is een Japans woord en het betekent letterlijk vingerdruk (Shi is vinger en atsu is druk). Het is een manuele therapie. Shiatsu is een holistische behandelwijze. Holisme betekent dat we een deel niet kunnen begrijpen als we geen rekening houden met het geheel. Het richt zich op de homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam). Een shiatsu-therapeut zal in principe niet een specifieke klacht behandelen, maar proberen de homeostase te herstellen, waardoor klachten vaak verdwijnen of beter hanteerbaar worden.

 

Bij een Shiatsu behandeling wekt de beoefenaar een diepe ontspanning en een gevoel van welzijn op door het uitoefenen van druk met de duimen, de vingers, de handpalmen en soms ellebogen of knieën op specifieke plaatsen op het lichaam. Soms worden rekkingen (stretching) toegepast.

 

Shiatsu is zeer ontspannend en je voelt je na afloop rustig en met elk deel van je lichaam verbonden. Shiatsu geven lijkt op het doen van een actieve meditatie, waardoor na afloop lichaam en geest weer in evenwicht zijn. Dit evenwicht is een voorwaarde voor herstel en groei.


  Shiatsu is voor iedereen:

* zijn/haar welzijn in balans te houden

* pijnklachten

* op zoek naar rustmoment

* ter ondersteuning van een chronische ziekte

* in combinatie met een andere therapie

* beter willen functioneren.

© Schoonheidssalon Puur Jade 2016

Grasplantsoen 40 Eindhoven

Bel 06 4592 7288 voor een afspraak